Kaymaklı Kemal Pașa Tatlısı

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Kaymaklı Kemal Pașa Tatlısı

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Kaymaklı Kemal Pașa Tatlısı



    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 20dk

    Pişirme: 35dk


    Kaymaklı Kemal Pașa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 paket kemal pașa
    • 3. 5 su bardağı şeker
    • 4 su bardağı su


    Kaymağı İçin ;

    • 2 su bardağı süt
    • 2 yemek kasığı un
    • 3 yemek kasığı șeker
    • 1 paket vanilya
    • 1 tane yumurta
    • 1 paket krem şanti


    Kaymaklı Kemal Pașa Tatlısı Tarifi Yapılışı

    1. Kemalpaşa arkasında yazdığı gibi pişirilir.
    2. Kremasının yapılışı ise vanilya ve krem şanti dışında bütün malzemeleri bir tencere koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz.
    3. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 1 -2 dakika pişiriyoruz.
    4. Krema soğuduktan sonra üzerine krem şanti ve vanilyayı boşaltıp çırpıyoruz.
    5. Soğuyan kemal paşaları 2 ye kesip aralarına sıkıyoruz.
    6. Dolapta 1 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz deneyen herkese afiyet olsun😊



    Tarife Ait Diğer Resimleri











Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •