Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası (Mis Kokulu)

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası (Mis Kokulu)

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası (Mis Kokulu)



    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 5dk

    Pişirme: 20dk


    Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası (Mis Kokulu) Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 çay fincanı arpa şehriye
    • 1 kase yoğurt
    • 2 diş sarımsak
    • 1 dolu yemek kaşığı un
    • 1 adet bulyon
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı nane
    • İsteğe bağlı 6 dal dere otu, pul biber


    Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası (Mis Kokulu) Tarifi Yapılışı

    1. Tenceremize sıvı yağ ve şehriyeleri alıp ocağımızın altını açıyoruz.
    2. Şöyle bir kavuruyoruz, bir taraftan da 7 su bardağı su kaynatıyoruz.
    3. Kavrulan şehriyelerimizin üstüne döküp, bulyon ve tuz atıp, pişmeye bırakıyoruz.
    4. Bu arada yoğurdun içerisine un, ezilmiş sarımsak ve biraz tuz atıp iyice çırpıyoruz.
    5. Kaynayan çorbamızdan bir kepçe alıp, yoğurla karıştıralım, sonra yavaş, çorbaya ekleyip karıştıralım.
    6. Şehriyelerimiz piştiğinde çorbamızın altını kapatıyoruz.
    7. Bir cezveye tereyağını kızdırıp, nannesini ekliyoruz. Çorbamıza döküyoruz.
    8. İsteğe bağlı olarak dere otu ve pul biberini ekliyoruz çok yakışıyor. Oh mis gibi çorbamız hazır.
      Afiyet olsun



    Tarife Ait Diğer Resimleri































































  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •