Sonbahar Kış Keki Portakallı Tarçınlı

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Sonbahar Kış Keki Portakallı Tarçınlı

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Sonbahar Kış Keki Portakallı Tarçınlı



    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 30dk


    Sonbahar Kış Keki Portakallı Tarçınlı Tarifi İçin Malzemeler

    • 3 adet yumurta
    • 1 buçuk su bardağı şeker
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
    • 1 çay bardağı portakal suyu
    • 2 portakal kabuğu rendesi
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 2. 5 su bardağı kepekli un


    Sonbahar Kış Keki Portakallı Tarçınlı Tarifi Yapılışı

    1. Yumurtaları çırpma kabına alın, şekeri ilave edin. Mikserle 5 dakika kadar çırpın. Beyaz olana kadar.
    2. Sırasıyla diğer sıvı malzemeleri ekleyin. Bir yandan mikserle karıştırmaya devam edin.
    3. Un, kabartma tozu, vanilyayı elekten geçirin. Yavaş yavaş karışıma ekleyin. Kek kalıbınızı yağlayın.
    4. Dövülmüş cevizi de harcınızın içerisine boşaltın.
    5. 190 C fırında istediğiniz pembeliğe ulaşana dek pişirin. Kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
    6. Kürdan kuru çıkmalı, Nefis bir akşam çayı yanı keki oldu. Özellikle şu soğuk akşamlarda. Deneyenlere Afiyet olsun.



    Tarife Ait Diğer Resimleri






















    Similar Threads:

  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •