Terbiyeli Ispanak Çorbası (Harika Bir Lezzet)

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Terbiyeli Ispanak Çorbası (Harika Bir Lezzet)

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Terbiyeli Ispanak Çorbası (Harika Bir Lezzet)



    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 15dk

    Pişirme: 15dk


    Terbiyeli Ispanak Çorbası (Harika Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 adet küçük soğan
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 200 gr ıspanak
    • 6 su bardağı su
    • Tuz


    Terbiyesi için:

    • 5-6 kaşık dolusu yoğurt(yarım kaseden biraz fazla)
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 adet yumurta sarisi
    • Bir kaç damla limon


    Üzeri için:

    • 2 kaşık tereyağ
    • 1 tatlı kaşığı pulbiber


    Terbiyeli Ispanak Çorbası (Harika Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı

    Merhabalar arkadaşlar, bugün harika bir çorba tarifim var. Havalar ne kadar sıcak olsa iftarda canımız çorba istiyor. ıspanak çorbası da hem harika bir lezzet, hem sağlıklı, hem de daha düşük kalorili ve hem de çok vitaminli bir çorba. Gelelim tarifimize😊

    1. Öncelikle küçük küçük doğradığımız soğanları sıvıyağda kavuruyoruz.
    2. Kısık ateşte yapalım ki soğanlarımız güzelce kavrulsun. Kıvama gelsin.
    3. Daha sonra küçük küçük doğradığımız ıspanakları ilave ediyoruz.
    4. Tekrar kısık ateşte ıspanaklarımızı kavuralım.
    5. Ispanaklar küçülünce ve iyice kavrulunca suyumuzu ilave edelim.
    6. Kaynamaya bırakalım.
    7. O esnada çorbamızın terbiyesini hazırlayalım.
    8. Yoğurt, yumurta sarısı, un ve bir kaç damla limon suyunu karıştıralım.
    9. Kaynayan çorba suyumuzdan biraz alarak terbiyemizi karıştıralım.
    10. Çorba kesilmesin diye bu işlemi yapıyoruz.
    11. Terbiyemizi ılıklaştırdıktan sonra çorbamıza ilave edelim.
    12. Kaynayıncaya kadar karıştıralım.
    13. 5 dakika kadar bu şekilde kaynatalım.
    14. Son olarak çorbamıza tuzu ilave ediyoruz.
    15. Tuzu kesinlikle en son ekleyin.
    16. Çorbanız kesilmesin.
    17. Son olarak üzerine kızdırdığımız tereyağına biraz pulbiber ekleyelim.
    18. Pulbiberi ekleyince ocaktan alalım.
    19. Çorbamızın üzerine dökelim. Çorbamız hazır. Afiyet olsun😊❤


    TAVSİYELER:
    Soğan iyice kavrulmalı ve erimeli. Yanmaması için kısık ateşte bu işlemi yapın.
    Terbiyemizi direkt eklemeyelim. Çorbanın kaynayan suyundan yavaş yavaş ekleyerek terbiyeyi ılıklaştırın.
    Tuzu kesinlikle çorbamızın bitimine yakin eklemeliyiz. Çorbamız kesilmesin.


    Tarife Ait Diğer Resimleri























  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •