Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede)

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede)

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede)



    Kaç Kişilik: 1-2

    Hazırlama: 5dk

    Pişirme: 40dk


    Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

    • 6-7 adet pirzola tavuk
    • 1 soğan


    Sos için;

    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı pulbiber
    • Yarım limon suyu
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı şeker
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı


    Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) Tarifi Yapılışı

    Merhabalar ☺☺
    Muhteşem lezzetli, hızlı ve pratik olan tavuk tandır tarifi vermek istiyorum. Mutlaka denenmeli.

    1. Sos için malzemeleri karıştırma kabına alın ve hepsini karıştırın. Tavukları bu sosa bulayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ben evdeki tavuklarımı kullandım bi parça tavuk bonfile ve tavuk parçalarıyla yaptım. Ama gerçeği pirzola ile oluyor. !!!!
    2. Dinlenince düdüklü tenceremize alıyoruz ve içine 1 tüm soğan koyuyoruz ve KESİNLİKLE SU KOYMADAN !!!!! Tencerenin ağzını kapatıyoruz.
    3. Ve yüksek ateşte pişmeye başlayınca yani düdüklü tencerenin fısırdama sesini duyunca kısık ateşe alıyoruz. Ve 40 dakika pişiriyoruz.
    4. Bu susuz olmaz diye su koymayın zaten özelliği kendi suyuyla pişmesi. Pişince göreceksiniz içinde 1, 5 su bardağı kadar tavuğun kendi öz suyu oluyor. İster bu suyu pilavda kullanın ister çorbada. Biz pilavın üzerine dökerek yedik çok ama çok lezzetli oldu.
      Pirinç pilavı ile servis ettim siz dilediğiniz şekilde afiyetle yiyebilirsiniz.


    Mutlu kalın 😊😊😊


    Tarife Ait Diğer Resimleri












Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •