İngiltere de çalışıp prim ödeyen Türkler

Rate This Thread:
Results 1 to 2 of 2

Thread: İngiltere de çalışıp prim ödeyen Türkler

1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Yeni Üye tomas_78963's Avatar

Info

Go to Top of Post

İngiltere/England İngiltere de çalışıp prim ödeyen Türkler

Arkadaşlar hepinize hayırlı günler. Benim sizlere bir sorum olacak. Oğlum İngiltere de sigortalı sabit bir işte çalışıyor. Bir sağlık sorunundan dolayı Türkiye ye gelecek, muayene olacak ve belki de ameliyat gerekecek. İzmir Ekol hastanesinde çalışan bir prof bulduk. Ege tıp da yada özel Ekol hastanesindeki masrafları nasıl karşılanıyor? Bu gibi yurtdışında çalışanların durumu nedir? Sağlık sigortaları Türkiye deki masrafların nekadarını karşılar. Yusas gibi birşey duydum. İngiltere nin anlaşması var mı? Masrafların ne kadarını karşılar? İngiltere de çalışıp Türk vatandaşlığın olan Türkiye de sigortası olmayanlar, buraya gelince ne yapıyorlar? Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

2. The Following User Says Thank You to tomas_78963 For This Useful Post:

3. Go to Thank YouDownload #2
    Go to Thank You
    Yeni Üye NGX's Avatar

Info

Go to Top of Post

Bu yazdıklarım Almanya için geçerli

Geçen senelere kadar Alman Hastalık Sigortaları Türkiye´deki tedavi masraflarını karşılıyordu

Ani bir kararla Almanlar acil vakalar dışındaki diğer ödemeleri durdurdular. Adamlar haklı bizimkiler olmadık şeylere fautra kestiriyordu

Bunun üzerine SGK da aynı şekilde acil dışı YUPASS sigorta ödemelerini durdurdu.

İngiliz sigorta sistemi ile ne gibi anlaşmalar oğlunuzun bağlı olduğu sağlık kasasına sorun

YUPASS yurtdışında sigpratalı olanların Türk Sigorta sistemine kayıt olmasıdır

Yurtdışından alacağınız sigorta belgenizi herhangi bir SGK Müdürlüğü Yurtdışı bölümüne giderek kayıt ettirmek

Sanırım bir kere YUPASS numarası veriliyor her yurtdışı hastalık belgesinde geçerlilik süresi yenileniyor

4. The Following User Says Thank You to NGX For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread