Çipura Füme

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Çipura Füme

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Ferha's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Çipura Füme



    Kaç Kişilik
    2 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    1 saat 5 dakika

    Çipura Füme Tarifi İçin malzemeler

    • 1 çipura balığı (Kemiği alınmış, derili)
    • Kaya tuzu (İri çekim)
    • Karabiber (İri çekim)
    • Hardal tohumu (Dövülmüş)
    • Zeytinyağı
    • Ekipman
    • Kiraz talaşı
    • Tencere
    • Tencere içine oturabilecek bir çelik haşlama aparatı (İçine balık koyabileceğiniz büyüklükte)

    Servis için

    • Haşlanmış yumurta (4 dakika haşlanmış, kayısı)
    • Hardallı süzme yoğurt veya dilediğiniz bir sos
    • Turp, roka, kiraz domates vb.

    Çipura Füme Nasıl Yapılır?

    • Baharatları karıştırın. Balığın derisiz yüzünü zeytinyağı ile ovun, üzerini baharatla kaplayın.
    • Tencereye biraz su damlatın, üzerine kiraz talaşı döşeyin, çelik aparatı koyun.
    • Çelik aparatın yüzeyini yağlayın ve balıkların derisi altta kalacak şekilde içine yerleştirip kapağını kapatın.
    • Ocağa alın; önce yüksek ateşte 5 dakika, sonra düşük ateşte 20 dakika pişirin veya tencere fırına girebiliyorsa 225 derecede ısınmış fırına verin.
    • Fırın ısısını 140 dereceye düşürün, 40 dakika pişirin. Balık büyüdükçe süreyi artırın.
    • Balık fümeyi ılık veya soğuk olarak, garnitürlerle servis edin.

    Tüm balıklarla füme yapabilirsiniz. Biraz krema ve süzme yoğurt veya labne peyniriyle karıştırıp pate de hazırlayabilirsiniz.
    Aromatik fırın çipura tarifine buradan ulaşabilirsiniz.




  2. The Following 3 Users Say Thank You to Ferha For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •