Un Çorbası

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Un Çorbası

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Aybüke's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Un Çorbası



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    15 dakika
    Pişirme Süresi
    20 dakika

    Un Çorbası Tarifi İçin malzemeler

    • 8 su bardağı su
    • 2 kahve fincanı un
    • 30 gr tereyağı

    Üzeri için:

    • 1 salçalık kırmızı biber
    • 1 çorba kaşığı mısır özü yağı
    • 1 kase ufalanmış lor peyniri

    Un Çorbası Nasıl Yapılır?
    Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Tavuk suyunu azar azar ilave ederek çırpma teli yardımıyla sürekli çırparak bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın.

    Üzeri için yağı sos tenceresinde ısıtıp zar şeklinde doğranmış salçalık biberi kavurun. Ocaktan alıp lor peynirini ilave edin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine peynirli karışımı yayın. Sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun.




  2. The Following 3 Users Say Thank You to Aybüke For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •