Helise

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Helise

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Mete's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Helise



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    10 dakika
    Pişirme Süresi
    20 dakika

    Helise Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 2 su bardağı aşurelik buğday
    • 1 boyun kemiği
    • 9 su bardağı su
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • Tuz
    • Karabiber

    Üzeri için

    • Kırmızı pul biber

    Helise Nasıl Yapılır?
    Aşurelik buğdayı bir gece önceden ıslatın. Boyun kemiğini ortadan ikiye bölüp 9 bardak su ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Kemik piştikten sonra üzerindeki etleri didikleyip soğumaya bırakın. Aşurelik buğdayı ve etleri bir tencereye alın. Üzerine kemiği pişirdiğiniz sudan 8 bardak kadar ekleyip aşurelik buğday taneleri iyice eriyene kadar pişirin. Pişen karışımı döverek iyice ezin. Tereyağını bir tavaya alarak eritin. Tuz ve karabiber ilave edip yemeğin üzerine gezdirin. Üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapın.




  2. The Following 2 Users Say Thank You to Mete For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •