Tepside Biberli Ekmek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Tepside Biberli Ekmek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Suna's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Tepside Biberli Ekmek



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    10 dakika
    Pişirme Süresi
    15 dakika

    Tepside Biberli Ekmek Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 1 çay bardağı ılık süt
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 çay bardağı ılık su
    • 1 paket (11 gr) instant maya
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı toz şeker
    • 3 su bardağı un

    Üzeri için

    • 1 salçalık kırmızı biber
    • 1 dolmalık sarı biber
    • 1 dolmalık yeşil biber
    • 3 orta boy soğan
    • 1 yemek kaşığı salça
    • Kırmızı pul biber
    • Susam

    Tepside Biberli Ekmek Nasıl Yapılır?

    • Süt, zeytinyağı ve suyu bir yoğurma kabına alarak karıştırın. Tuz ve şeker ekleyin. Un ve maya ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
    • Üzerini nemli bir bezle örtün. Ilık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Üzeri için soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
    • Salça ve kırmızı pul biberi ekleyip 2-3 dakika karıştırın, kavurup soğumaya bırakın. Mayalan hamuru yağlanmış fırın tepsisine yayın.
    • Üzerine hazırlanan soğanlı iç harcı ve kalın doğradığınız biberleri ekleyin. Son olarak susam serpip önceden 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
    • Tepside biberli ekmekleri kahvaltı da sunacaksanız, acılı sos ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Klasik biberli ekmek tarifine de göz atabilirsiniz.




Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •