Böğürtlenli Ve Ahududulu Tart

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Böğürtlenli Ve Ahududulu Tart

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Mete's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Böğürtlenli Ve Ahududulu Tart



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Böğürtlenli Ve Ahududulu Tart Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 200 gr ahududu
    • 200 gr böğürtlen
    • 1 tatlı kaşığı mısır unu
    • 2 çay kaşığı toz şeker
    • 2 yemek kaşığı çilek reçeli
    • 1 yumurta

    Hamuru için

    • 140 gr tereyağı
    • 225 gr un
    • 25 gr mısır unu
    • 1 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 yumurta
    • Krema
    • Tuz

    Böğürtlenli Ve Ahududulu Tart Nasıl Yapılır?

    • Tart hamuru için tereyağı, mısır unu, un, şeker ve tuzu bir cam kaseye alıp mikserle çırpın. 1 yumurtayı ekleyip hızlıca yoğurun.
    • Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Meyveleri bir kaba alın. Şeker ve mısır unu serpip harmanlayın.
    • Hamuru 35 cm çapında açarak yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı mısır unu serpin.
    • Hamurun kenarlarını iki parmak kalınlığında olacak şekilde ortaya doğru katlayın. Diğer yumurtayı çırpıp kenarlarına sürün.
    • Ortadaki boşluğa çilek reçeli sürüp meyveleri ilave edin ve yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Izgara teli üzerinde ılınmaya bırakın. Servis yapın. Afiyet olsun.





  2. The Following User Says Thank You to Mete For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •