Edirne Usulü Badem Ezmesi

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Edirne Usulü Badem Ezmesi

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Tahsin's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Edirne Usulü Badem Ezmesi



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    15 dakika

    Edirne Usulü Badem Ezmesi Tarifi İçin malzemeler

    • 500 gr badem
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1.5 su bardağı su

    Edirne Usulü Badem Ezmesi Nasıl Yapılır?
    Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

    Şeker ve suyu sos tenceresine alıp kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
    Bademleri ılık suda ıslatıp kabuklarını soyun. Mutfak robotunda un haline gelinceye kadar ezin. Şerbeti azar azar ekleyerek kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.

    Mutfak robotundan alıp elinizle yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekillendirin. Buzdolabında en az 1 saat bekletip servis yapın.




  2. The Following 2 Users Say Thank You to Tahsin For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •