Yuvalak

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Yuvalak

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Yeni Üye Demet's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Yuvalak



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    15 dakika
    Pişirme Süresi
    15 dakika

    Yuvalak Tarifi İçin malzemeler

    • 250 gr çiğ köftelik dana kıyma
    • 2 su bardağı ince bulgur
    • 1 soğan
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı isot
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 1 çay kaşığı yenibahar
    • Tuz
    • Karabiber

    Yuvalak Nasıl Yapılır?

    • Bulguru geniş bir tepsiye aktarın. Kıyma, baharatlar ve rendelenmiş soğanı ilave edin. Çok az su ekleyerek yoğurun.
    • Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfteleri hazırlayın. Tencerede 4-5 bardak suyu kaynatın. Köfteleri bu suda 5 dakika pişirin.
    • Servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Tereyağını ısıtıp köfteleri sallayarak tavada tereyağında kızartın. Sıcak servis yapın.

    Dilerseniz, et kullanmadan hazırlanan fellah köfte tarifini de deneyebilirsiniz.




  2. The Following 3 Users Say Thank You to Demet For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •