Etli Bakla

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Etli Bakla

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Mete's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Etli Bakla



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    15 dakika
    Pişirme Süresi
    45 dakika

    Etli Bakla Tarifi İçin malzemeler

    • 1 kg taze bakla
    • 300 gr kuşbaşı et
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 soğan
    • 3 su bardağı sıcak su
    • Yarım limonun suyu
    • 1 domates
    • Tuz
    • 1 yemek kaşığı un
    • Bir çay bardağı ince kıyılmış dereotu

    Etli Bakla Nasıl Yapılır?

    • Baklaların uç kısımlarını temizleyin. Bir kaseye su doldurup un ve limon suyu ekleyip karıştırın. Baklaları bu suda bekletin.
    • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve tencereye ekleyin.
    • Etleri ilave edip 3 dakika kavurun. Son olarak baklayı ve sıcak suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
    • Tuz ve dereotunu ekleyip sıcak servis yapın.







  2. The Following User Says Thank You to Mete For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •