Fesleğenli Ve Peynirli Börek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Fesleğenli Ve Peynirli Börek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Tibet's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Fesleğenli Ve Peynirli Börek



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    -
    Pişirme Süresi
    -

    Fesleğenli Ve Peynirli Börek Tarifi İçin malzemeler
    Hamur için

    • 2.5 su bardağı un
    • 1 paket (10 gr) instant maya
    • 1 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 yumurta
    • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
    • 1 çay bardağı ılık süt
    • 1 çay bardağı ılık su
    • 60 gr yumuşatılmış tereyağı

    Üzeri için

    • 3~4 dal taze fesleğen
    • 50 gr kaşar peyniri
    • 150 gr beyaz peynir
    • 2 domates
    • 2 sivri biber
    • 1 yumurta sarısı

    Fesleğenli Ve Peynirli Börek Nasıl Yapılır?
    Un, şeker, tuz ve mayayı bir kapta harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp su, süt, ayçiçekyağı ve yumurtayı ekleyip 5 dakika yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Hamuru bezelere ayırın ve her bir bezenin üzerine tereyağı parçaları yerleştirin. Elinizi hamurun üzerinde yuvarlayarak incecik açın ve rulo şeklinde sarıp kendi etrafında dolayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip ortalarını hafif çukurlaştırın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Rendelenmiş beyaz peynir, kaşar peynir ve kıyılmış fesleğeni karıştırıp hamurların ortasına paylaştırın. Domates ve biber dilimleri yerleştirip 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.




  2. The Following User Says Thank You to Tibet For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •