Bakla Böreği

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Bakla Böreği

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Esengül's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Bakla Böreği



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    15 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Bakla Böreği Tarifi İçin malzemeler

    • 500 gr bakla
    • 6 yumurta
    • 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
    • 2 çorba kaşığı galeta unu
    • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
    • 2 çay kaşığı karbonat
    • 2 soğan
    • 2 taze soğan
    • 4 dal dereotu
    • 1 çorba kaşığı un
    • 1 limonun suyu
    • tuz
    • karabiber

    Bakla Böreği Nasıl Yapılır?
    Lezzet'in yemek tarifleri gibi börek tarifleri de çok ilgi görüyor...

    Baklaların uç kısımlarını koparıp temizleyin. Yıkayıp süzün ve kararmaması için bir çorba kaşığı un ve limon suyu ilaveli suda 10 dakika bekletin. Süzüp küçük doğrayın. İki soğanı soyup küp doğrayın. Taze soğan ve dereotunu temizleyip ince kıyın.

    Ayçiçeği yağını tavaya alıp ısıtın. Küp soğanı ekleyip soteleyin. Baklayı ilave edip karıştırın. Üzerini örtecek kadar su ekleyip kapağını kapatın ve baklalar yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp yarısını robotta püre kıvamında ezin.

    Yumurtaları çukur bir kapta çırpın. Kaşarpeyniri, galeta unu, karbonat, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Bakla püresi, kalan haşlanmış bakla, dereotu ve taze soğanı ilave edip düzgün bir karışım elde edene kadar tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.

    Karışımı yağlı kağıtla kaplı yuvarlak kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp dilimleyin. Sıcak veya soğuk servis yapın.



  2. The Following User Says Thank You to Esengül For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •