Terbiyeli Portakallı Kereviz

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Terbiyeli Portakallı Kereviz

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Esengül's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Terbiyeli Portakallı Kereviz



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    -
    Pişirme Süresi
    -

    Terbiyeli Portakallı Kereviz Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 4 kereviz
    • 2 patates
    • 1 soğan
    • Yarım kilo kemiksiz kuşbaşı et
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 limon
    • 2 portakal
    • 1 yumurta
    • 1 yemek kaşığı tereyağı~1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Üzeri için

    • 1 dal biberiye

    Terbiyeli Portakallı Kereviz Nasıl Yapılır?
    Kereviz ve patatesleri soyup iri küp şeklinde doğrayın, limonlu suda bekletin.Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın.Etleri ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun. Soğanı yemeklik doğrayın ve ete ekleyip birkaç dakika birlikte kavurun salça ve 1 çay bardağı sıcak su ilave edip etleri hafif pişirin. Kereviz ve patatesleri ekleyin. Üzerine 1.5 su bardağı sıcak su ve suyunu sıktığınız portakalı ilave edin. Kereviz ve patatesler pişmeye başlayınca ince kıyılmış kereviz yapraklarını ve dilimlenmiş portakalı ekleyin. Tuz ve pulbiber ile tadlandırın. Bir kasede yumurta ve limon suyunu iyice çırptıktan sonra yemeğin suyundan ekleyip terbiyeyi ılındırın. Sebzeler ve etler pişince terbiyeyi tencereye ekleyip bir iki dakika kaynattıktan sonra ateşten alın.Taze biberiye ile süsleyerek servis yapın.



  2. The Following 2 Users Say Thank You to Esengül For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •