Boston Patlıcan Kebabı

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Boston Patlıcan Kebabı

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Aybüke's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Boston Patlıcan Kebabı



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    45 dakika

    Boston Patlıcan Kebabı Tarifi İçin malzemeler

    • 250 gram dana kıyması
    • 2 adet çarliston biber
    • 5 adet boston patlıcan
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • 3 adet yeşil biber
    • 1 adet büyük kuru soğan
    • 2 adet cherry domates
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay bardağı su
    • 5 diş sarımsak
    • 1 tutam maydanoz
    • Tuz, kimyon, karabiber

    Kızartmak için:

    • Sıvıyağ

    Yemeğin Suyu İçin:

    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 1 su bardağı su
    • 1 çay kaşığı toz şeker, tuz, karabiber

    Üzeri İçin:

    • İri doğranmış çarliston biber
    • Halka dilimlenmiş 2 adet domates
    • 1 tatlı kaşığı tereyağı

    Boston Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

    • İlk olarak patlıcanların kabuklarını dikey bir şekilde soyun. Ardından tuzlayın ve bol sudan geçirin. Patlıcanları kurulamayı ihmal etmeyin.
    • Patlıcanları orta boyutlarda kestikten sonra, kızgın yağda iki tarafını da kızartın.
    • Kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine tek tek dizin.
    • Kıymalı iç harç için, tavaya yağ dökün. Kıymaları tavada 3-4 dakika kavurduktan sonra içerisine doğranmış biber, sarımsak ve soğanları da ekleyin.
    • 2-3 dakika daha kavrulan harcın içine salça ve domatesleri ilave ederek karıştırın.
    • Tuz, baharat ve suyunu da ekledikten sonra biraz daha karıştırın ve ocağın altını kısın. Bu şekilde yaklaşık 5 dakika pişirin.
    • Harcı ocaktan aldıktan sonra ince ince kıyılmış maydanozları da ilave edin ve karıştırın.
    • Kıymalı harcı patlıcanların ortasına yemek kaşığı ile doldurun.
    • Patlıcanların üzerini ufak doğranmış domates ve biber ile kapatın. Ayrıca küçük bir parça tereyağı da ilave edin.
    • Suyu için, salça, toz şeker, su ve tuzu bir kasede karıştırın. Ardından fırın tepsinin içerisine yavaşça dökün.
    • Tepsiyi 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

    Boston Patlıcan Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    • Patlıcanların acılıklarını almak için, tarife başlamadan önce tuzlu suda bekletin.
    • Patlıcanları alacalı bir şekilde doğramak dağılmasını önleyecektir.
    • Patlıcanları kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağın süzülmesini sağlayabilirsiniz.
    • İç harcı doldururken patlıcanların üst kısmında boşluk bırakmaya özen gösterin.

    1 Porsiyon Boston Patlıcan Kebabı Kaç Kalori?

    • Bir porsiyon boston patlıcan kebabı, yaklaşık 130 kaloridir. Bir porsiyonun içinde iki adet patlıcan bulunmaktadır.





  2. The Following 2 Users Say Thank You to Aybüke For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •