Hamsili Pırasalı Pilav

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Hamsili Pırasalı Pilav

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Aybüke's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Hamsili Pırasalı Pilav



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Hamsili Pırasalı Pilav Tarifi İçin malzemeler

    • 3.5 su bardağı Amerikan pirinci
    • 1.5 kg hamsi
    • 3 pırasa
    • 125 gr margarin
    • 2 soğan
    • Yarım demet dereotu
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 2 çorba kaşığı nane
    • 2.5 su bardağı su
    • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
    • Tuz
    • Karabiber
    • Yenibahar
    • Kuş üzümü

    Hamsili Pırasalı Pilav Nasıl Yapılır?
    Pirinci yıkayıp ılık tuzlu ve limonlu suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Soğan ve pırasayı temizleyip kıyın.

    Hamsilerin kılçıklarını temizleyip bol suyla yıkayın. Tuzlayıp süzgeçte bekletin.

    Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Pırasayı ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Pirinç, rolmalık fıstık, kuşüzümü, baharat ve tuzu ekleyin. Sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince kıyılmış dereotunu serpiştirin ve 10 dakika dinlendirin.

    Yuvarlak bir kalıbın içini yağlayın. Hamsilerin yarısından fazlasını kalıbın tabanına dizin. Kenarlarda kalan hamsileri uçları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine pilavı yayın. Kalan hamsileri dizin. 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Dışa taşan hamsileri üzerine kapatın. 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.




  2. The Following 2 Users Say Thank You to Aybüke For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •