Greyfurtlu Mayhoş Kurabiye

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Greyfurtlu Mayhoş Kurabiye

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Aybüke's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Greyfurtlu Mayhoş Kurabiye



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    15 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Greyfurtlu Mayhoş Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

    • 2.5 su bardağı un
    • Yarım çay kaşığı karbonat
    • Bir tutam tuz
    • 1.5 su bardağı toz şeker
    • Yarım çay bardağı esmer toz şeker
    • 1 yemek kaşığı rendelenmiş greyfurt kabuğu
    • 125 g tereyağı
    • 1 yumurta
    • 1 yemek kaşığı greyfurt suyu

    Üzeri için

    • Yarım çay bardağı esmer toz şeker

    Greyfurtlu Mayhoş Kurabiye Nasıl Yapılır?

    • Un, karbonat ve tuzu geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Şekerler ve rendelenmiş greyfurt kabuğunu ilave edip mikser yardımıyla 1 dakika çırpın. Tereyağını ekleyip hamur toparlanıncaya kadar çırpmaya devam edin. Yumurta ve greyfurt suyunu da ekleyip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
    • Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alarak 1-2 dakika yoğurun. Harçtan bir dondurma kaşığı yardımıyla parçalar alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin (Pişerken fazla yayılan bir hamur olduğu için mümkün olduğunca aralıklı dizin).
    • Kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcakken üzerlerine esmer toz şeker serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.





  2. The Following 2 Users Say Thank You to Aybüke For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •