Amasya Usulü Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Amasya Usulü Patlıcanlı Bulgur Pilavı

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Tibet's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Amasya Usulü Patlıcanlı Bulgur Pilavı



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    40 dakika

    Amasya Usulü Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

    • 3 adet patlıcan 
    • Kızartmak için sıvı yağ 
    • 2 adet büyük boy soğan (Piyazlık doğranmış) 
    • 2 su bardağı bulgur 
    • 3 su bardağı et suyu 
    • Tuz, karabiber

    Amasya Usulü Patlıcanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
    Sebzeli bulgur pilavı sevenler için çok lezzetli bir tarif.

    • Patlıcanları alacalı soyup bir parmak kalınlığında doğradıktan sonra kızgın yağda hafifçe kızartın. 
    • Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile soğanı karamelize olana dek kavurun. 
    • Patlıcanları tabanı düz bir pilav tenceresinde dizin. Üzerine önce karamelize soğanları sonra bulguru yayın. En son sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte, bulgurlar şişene kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

    Pilavın yanına hazırlayacağınız kayısılı kuzu eti tarifine göz atın.




  2. The Following 2 Users Say Thank You to Tibet For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •