Antep Usulü Fıstıklı Çorba

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Antep Usulü Fıstıklı Çorba

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Ferha's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Antep Usulü Fıstıklı Çorba



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    35 dakika

    Antep Usulü Fıstıklı Çorba Tarifi İçin malzemeler

    • 150 g tereyağı
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 2 su bardağı un
    • 1 su bardağı süt
    • 2 litre tavuk suyu
    • 1 çay bardağı beyaz badem
    • 1 çay bardağı Antep fıstığı

    Tavuk eti için

    • 1 kemikli tavuk göğsü eti
    • 1 soğan
    • 2 tatlı kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı tane karabiber

    Üzeri için

    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı aspir

    Antep Usulü Fıstıklı Çorba Nasıl Yapılır?

    • Tavuk göğüs etini geniş bir tencereye alın. Soğan, tuz ve karabiber ile tatlandırıp 2 litre suda kaynatın. Tavuk iyice yumuşayana kadar pişirin.
    • Yağları çorbayı yapacağınız tencereye alın. Unu ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Ocaktan alıp sürekli karıştırarak sütü ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tavuk suyunu ekleyin.
    • Tekrar ocağa alarak kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Haşladığınız tavuğu iri parçalar halinde doğrayıp çorbaya ekleyin. Badem ve Antep fıstığını katın, bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Üzeri için tereyağını küçük bir sos tenceresine alıp üzerine aspiri ekleyerek eritin. Pişen çorbanızın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.





  2. The Following 2 Users Say Thank You to Ferha For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •