Hayrabolu Tatlısı

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Hayrabolu Tatlısı

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Tahsin's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Hayrabolu Tatlısı



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Hayrabolu Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 500 gr tuzsuz peynir
    • 3 yumurta
    • 2 su bardağı un
    • File badem
    • Yarım su bardağı irmik
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

    Şerbeti için

    • 4 su bardağı su
    • 3 su bardağı toz şeker
    • 2~3 damla limon suyu

    Hayrabolu Tatlısı Nasıl Yapılır?
    Yumurtaları hamur yoğurma kabına alıp çırpın. Peyniri çatal yardımıyla ezin ve çırptığınız yumurtalara ekleyin. İrmik, karbonat ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırın. Unu yavaşça ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparın ve yuvarlayıp file bademe bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Suve şekeri kaynatarak şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra 2-3 damla limon suyunu ekleyin. Ocağı kapatın. Pişen hamurları şerbetin içine ekleyin. Şerbeti çekene kadar bekletin. Servis yapın.



  2. The Following User Says Thank You to Tahsin For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •