Kaç Kişilik
4 kişilikHazırlama Süresi
-Pişirme Süresi
-
Üç Çikolatalı Kremalı Pasta Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 250 gr sütlü çikolata
- 250 gr beyaz çikolata
- 3 su bardağı krema
- 2 yemek kaşığı toz jelatin
- Su
Tabanı için
- 250 gr bitter çikolata
- 150 ml krema
- 100~150 gr kek
Üç Çikolatalı Kremalı Pasta Nasıl Yapılır?
- Tabanı için, kremayı sos tenceresinde ısıtın ve küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
- Robotta toz haline getirilmiş keki ilave edin. Karışımı 10 dakika dinlendirdikten sonra tabanına yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbına ya da porsiyonluk çemberlere bastırarak yayın.
- Derin dondurucuya alarak soğumaya bırakın. Jelatinin yarısını küçük bir kaseye alıp üzerine 2-3 yemek kaşığı su serpiştirin ve bekletin.
- 1 su bardağı kremayı ısıtıp sütlü çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız jelatini ekleyip karıştırın.
- Karışımı kalıptaki tabanın üzerine yayın ve derin dondurucuda 1 saat bekletin. Beyaz çikolatayı da aynı şekilde hazırlayıp sütlü çikolata üzerine yayın ve 1 saat daha derin dondurucuda bekletin.
- Pastayı kalıptan çıkartıp üzerini rendelenmiş çikolata ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Pasta yapımında kullanabileceğiniz pratik çikolatalı krema tarifine buradan ulaşabilirsiniz.