Ispanaklı Mantı

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Ispanaklı Mantı

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Esengül's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Ispanaklı Mantı



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    1 saat
    Pişirme Süresi
    35 dakika

    Ispanaklı Mantı Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 1 yumurta
    • 1 su bardağı ılık su
    • 3 su bardağı un
    • Tuz

    İç malzeme için

    • 700 gr ıspanak
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 soğan
    • Tuz
    • Karabiber

    Üzeri için

    • 1.5 su bardağı sarımsaklı yoğurt
    • Nane
    • 60 gr tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası

    Ispanaklı Mantı Nasıl Yapılır?

    • Su, tuz ve yumurtayı bir kasede çırpın. Unu ekleyip yoğurun. Hamuru 4 parçaya bölüp üzerini örterek 30 dakika dinlendirin. Ispanakları doğrayıp haşlayın.
    • Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları ekleyip 2 dakika soteleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın.
    • Bezeleri unlanmış tezgahta açın. Ispanaklı harçtan aralıklı olarak hamurun üzerine dizin. İkinci bezeyide aynı büyüklükte açıp üzerine kapatın.
    • Kenarı tırtıklı rulet ile karelere bölün. Tuzlu kaynayan suda haşlayıp servis tabağına alın. Tereyağı eritip salçayı 3 dakika kavurun. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ döküp, nane serpiştirerek servis yapın.

    Dilerseniz, yağ mantısı tarifini de deneyebilirsiniz.




  2. The Following 2 Users Say Thank You to Esengül For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •