Yalancı El Açması Börek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Yalancı El Açması Börek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Aybüke's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Yalancı El Açması Börek



    Kaç Kişilik
    5 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Yalancı El Açması Börek Tarifi İçin malzemeler

    • 3 yufka

    Sosu için:

    • Yarım su bardağı eritilip soğutulmuş tereyağı ya da margarin
    • Yarım su bardağı un
    • Yarım çay bardağı sıvı yağı

    İçi için:

    • 2 bağ ıspanak
    • 1 kuru soğan
    • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
    • Tuz
    • Pul biber
    • Karabiber

    Üzeri için:

    • Yumurta sarısı

    Yalancı El Açması Börek Nasıl Yapılır?

    • İçi için ıspanakları iyice yıkadıktan sonra süzgece alıp suyunu süzün, ince ince doğrayın. Soğanı sıvı yağda 1-2 dakika soteleyin. Soğanların üzerine de ince ince doğradığınız ıspanakları, tuzu, karabiberi ve pul biberi ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
    • Sosu için bir kaseye tereyağını ve sıvı yağı koyup karıştırın. 1 yufkayı tezgaha serin ve yufkanın her yerine önce sosu sürüp sonra da eşit şekilde un serpin (Unu çay süzgeci kullanarak yufkanın üzerine eleyerek serpiştirebilirsiniz).
    • Yufkanın her yerine ıspanaklı harçtan koyun. Ardından rulo şeklinde sarıp içe doğru kıvırarak gül şekli verin. Yağladığınız fırın tepsisinin tam ortasına hazırladığınız yufkayı yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak gül şekli verdiğiniz yufkanın etrafına dolayın. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.





  2. The Following 2 Users Say Thank You to Aybüke For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •