Balkabağı Helvası

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Balkabağı Helvası

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Yeni Üye Demet's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Balkabağı Helvası



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Balkabağı Helvası Tarifi İçin malzemeler

    • 1 kg balkabağı
    • 3 su bardağı süt
    • 1,5 su bardağı şeker 
    • 10 kakule
    • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
    • 1 yemek kaşığı gül suyu
    • 3 yemek kaşığı tereyağı

    Üzeri için:

    • File fındık

    Balkabağı Helvası Nasıl Yapılır?



    • Kakulelerin yeşil dış kabuğunu açın ve içindeki çekirdek gibi görünen koyu renkli tohumlarını çıkarın. Kakule tohumlarını ezerek inceltin. Balkabağını rendeleyin ve yayvan bir tencereye rendelenmiş balkabağı, süt, toz şeker, kakule tohumları ve tarçını koyun. Arada karıştırarak orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağı açık olarak yüksek ateşte sütü çekene kadar pişirin. Helva sütü çekip koyu bir kıvam alınca gül suyunu ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyene kadar 1-2 dakika daha pişirin.
    • Kıvamı koyulaşan helvayı ocaktan alın ve tencerenin kapağını kapatın. Üzerini bir örtüyle örterek yarım saat demlenmeye bırakın.  Helvayı ılık veya soğuk olarak file fındık ile birlikte servis yapın.





  2. The Following User Says Thank You to Demet For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •