Portakallı Mus

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Portakallı Mus

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Mete's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Portakallı Mus



    Kaç Kişilik
    1 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    -

    Portakallı Mus Tarifi İçin malzemeler

    • 1 su bardağı portakal suyu
    • 2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
    • 4 yumurta sarısı
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 2 yaprak jelatin
    • 1 su bardağı süt kreması

    Süsleme için:

    • 2 portakal
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 8 çorba kaşığı su
    • Hindistan cevizi rendesi

    Portakallı Mus Nasıl Yapılır?

    • Portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kapta kaynatmadan ısıtın. 
    • Yumurta sarılarını toz şekerle bir kâsede köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıcak portakal suyunu azar azar yedirerek ilave edin.
    • Karışımı bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ateşten alıp yaprak jelatini ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakın.
    • Süt kremasını çırpıp soğuk karışıma yedirerek ekleyin. Hazırladığınız karışımı derin bir kalıba döküp buzdolabında katılaşıncaya kadar 3 saat bekletin.
    • Sekiz kaşık suyu 1 bardak toz şekerle kaynatın. Koyu bir şurup kıvamına gelince ateşten alın.
    • 2 portakalın kabuklarını soyup zarlarını çıkarın. Dilimleri sıcak şuruba atıp 5 dakika bekletin. Kevgirle ayrı bir tabağa alın.
    • Musu servis tabağına ters çevirin ve etrafını şurupta beklettiğiniz portakal dilimleriyle süsleyin. Hindistan cevizi serpip soğuk olarak servis yapın.





  2. The Following User Says Thank You to Mete For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •