Mantar Turşusu

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Mantar Turşusu

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Mete's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Mantar Turşusu



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    -

    Mantar Turşusu Tarifi İçin malzemeler

    • 500 gr kültür mantarı
    • 5 tane karanfil
    • 5 tane karabiber
    • 3 defneyaprağı
    • 1 yemek kaşığı kalın tuz
    • Yeteri kadar sirke

    Mantar Turşusu Nasıl Yapılır?
    Mantarları bol suda yıkayın. İçine 3 yemek kaşığı sirke eklediğiniz bol suda pişirin.
    Temiz bir kavanozun dibine karanfilleri, karabiberleri ve iki adet defne yaprağını aktarın. Üzerine mantarları sıkıca yerleştirin. Üzerini defne yaprağı ile kapatın.
    Salamurası için, kavanoza aktaracağınız suyun 3/1'i kadar sirke, tuz ve suyu bir kapta ısıtın. Tuzun erimesini sağlayın. Soğuduktan sonra kavanoza aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Turşunuz bir gün sonra yenmeye hazırdır.




  2. The Following User Says Thank You to Mete For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •