Güz Tatlısı

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Güz Tatlısı

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Mete's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Güz Tatlısı



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    23 dakika
    Pişirme Süresi
    10 dakika

    Güz Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

    • 2 yufka
    • 4 elma
    • 4 incir
    • 1 salkım üzüm
    • 1 kahve fincanı ince çekilmiş ceviz
    • 2 çay bardağı tozşeker
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 yumurta sarısı
    • 1 çorba kaşığı çikolatalı pasta süslemesi

    Güz Tatlısı Nasıl Yapılır?
    Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok ilgi görüyor.
    Elmaların üst kısmını kapak şeklinde kesin. Çekirdekli kısımlarını temizleyip içini oyun. İncirleri dilimleyin. Üzümleri küçük parçalara kesin.
    Elmaları tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. 1 bardak şekeri ekleyip hafif yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp içlerine antepfıstığı serpin. İncir ve üzümleri paylaştırın.
    Yufkaları 20 santimlik karelere kesin. Kare yufkaların yarısının üzerine fırça ile sıvıyağ sürün. Kalan yufkaları karelerin üzerine çapraz şekilde yerleştirin. Sıvıyağ sürüp kalan şekeri serpiştirin.
    Hazırladığınız yufkaların ortalarına birer elma yerleştirin. Yufkaların uçlarını üste kıvırıp elmaları paket gibi sarın.
    Artan yufkaları incecik şeritler şeklinde kesin. Yufkaların üzerine gül şeklinde yerleştirin. Kalan yağ ile yumurta sarısını karıştırıp yufkaların üzerine sürün. Pasta süsünü serpiştirin. Hazırladığınız meyveli yufkaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.




Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •