Etli Kıtır Çorba

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Etli Kıtır Çorba

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Etli Kıtır Çorba



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Etli Kıtır Çorba Tarifi İçin malzemeler

    • 1 yumurta
    • 2 su bardağı un
    • 1 çay bardağı su
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 250 gr kuzu eti
    • 500 gr yoğurt
    • 2 su bardağı su
    • 1 yumurta
    • 2 diş sarımsak
    • Tereyağı
    • Kırmızı toz biber

    Etli Kıtır Çorba Nasıl Yapılır?
    Un, yumurta, tuz ve suyu hamur yoğurma kabına alın. Yoğurup yarım saat dinlendirin. Kuzu etini üzerini geçecek kadar suyla birlikte tencereye alıp haşlayın. Hamuru unlanmış zeminde ince açın ve küçük kareler şeklinde kesin. Fırın tepsisine dizin. Fırını 160 derecede ısıtın ve hamurları fırında biraz kurutun. Haşladığınız etin suyunu süzüp ince parçalar olacak şekilde elinizle ayırın. Haşlama suyuna 2 su bardağı su ekleyerek tekrar ısıtın. Fırında kuruttuğunuz hamurların bir kısmını ve eti kaynayan et suyuna ilave edin. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve 1 yumurtayı bir kapta çırpın. Yoğurdun kesilmemesi için çorbanın suyundan yavaşça ekleyin. Karışımı çorbaya yavaşça ekleyip karıştırın. Bir taşım pişirin. Hamurların kalan yarısını ve toz biberi kızdırılmış tereyağına ekleyin. Biberli yağı çorbaya ilave edin. Kaselere paylaştırıp servis yapın.



Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •