Krem Peynir Glazürlü Ve Kuru Üzümlü Kıvrımlar

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Krem Peynir Glazürlü Ve Kuru Üzümlü Kıvrımlar

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Rabia's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Krem Peynir Glazürlü Ve Kuru Üzümlü Kıvrımlar



    Kaç Kişilik
    5 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Krem Peynir Glazürlü Ve Kuru Üzümlü Kıvrımlar Tarifi İçin malzemeler

    • 1 adet çörek hamuru
    • 335 g kuru üzüm
    • 80 ml portakal suyu
    • 1 yemek kaşığı portakal suyu
    • 110 g toz şeker
    • 100 g yumuşak, tuzsuz tereyağı
    • 1 adet yumurta sarısı (Çırpılmış)

    Krem peyniri glazürü için

    • 125 g krem peyniri 
    • 80 g pudra şekeri
    • 2 tatlı kaşığı süt

    Krem Peynir Glazürlü Ve Kuru Üzümlü Kıvrımlar Nasıl Yapılır?
    Krem peynir glazürlü ve kuru üzümlü kıvrımlar hazırlayıp sevdiklerinizi şımartın.


    • Bir ölçü çörek hamuru hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Hamur beklerken kuru üzümleri, portakal suyunu ve toz şekerin yarısını bir sos tenceresine alın. Orta ateşte 6-8 dakika suyu çekilene ve şeker çözülene kadar karıştırarak pişirin. Oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra 1/4’ünü daha sonra karamelize etmek için ayırıp kenara alın. Tereyağını, kalan toz şekeri ve 1 yemek kaşığı portakal suyunu bir kasede karıştırıp kenara alın. 
    • Hamuru unlu bir yüzeyde, 60 cm x 28 cm’lik bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Kenarlarını keserek düzeltin. Tereyağı karışımını sürün ve üzerine kalan kuru üzüm karışımını eşit bir katman olacak şekilde ekleyin. Hamuru keserek 3 cm x 60 cm’lik 8 eşit parçaya bölün. Şeritleri sıkıca yuvarlayarak kıvrımlar haline getirin. Pişirme kağıdı serilmiş 2 büyük fırın tepsisine, aralarında pişerken yayılmaları için boşluklar bırakarak yerleştirin. Streç filmle kaplayıp, oda ısısında 30 dakika kabarmaları için bırakın. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
    • Kalan kuru üzüm karışımını pişirme kağıtlı küçük bir fırın tepsisine yayın. 8 dakika karamelize olana ve hafif gevrekleşene kadar pişirin. Soğuması için bekletin. Yaptığınız kıvrımlara fırça ile çırpılmış yumurtayı sürüp, fırında 
    • 20-25 dakika, hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp tel ızgara üzerine alarak soğumasını bekleyin.
    • Krem peynirli glazürü yapmak için krem peynirini, pudra şekerini ve sütü bir kasede pürüzsüz olana kadar çırpın. Çöreklerin üzerine sürün ve karamelize ettiğiniz kuru üzümleri serpiştirerek servis yapın.

    Zencefilli karanfilli kuşburnu çayı ile keyifli anlar yaşayın.





  2. The Following 2 Users Say Thank You to Rabia For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •