Fırınlanmış Balkabağı Çorbası

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Fırınlanmış Balkabağı Çorbası

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Ferha's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Fırınlanmış Balkabağı Çorbası



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    1 saat

    Fırınlanmış Balkabağı Çorbası Tarifi İçin malzemeler

    • 500 gr balkabağı
    • 1 litre tavuk suyu
    • Yarım su bardağı krema
    • 1 orta boy soğan
    • 2~3 diş sarımsak
    • 2 dal Frenk soğanı
    • Tuz
    • Karabiber
    • Zeytinyağı

    Fırınlanmış Balkabağı Çorbası Nasıl Yapılır?
    Soyulmuş ve ayıklanmış balkabaklarını 5x5 cm’lik küpler halinde kesin. Yağlı kağıt ile fırın tepsisine dizin. Üzerine biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber serpip yaklaşık 40 dakika kadar 175 derece fırında pişirin. Kabaklar iyice yumuşadıktan sonra fırından alın. Kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Soğanlar şeffaflaştıktan sonra, önce sarımsağı daha sonra balkabaklarını, en son da tavuk suyunu ekleyerek kaynatın. Kaynayınca ocağı kısın ve 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra blender’dan geçirin (pürüzsüz bir görüntü istiyorsanız bir kez de süzgeçten geçirebilirsiniz). Üzerine önceden ısıtılmış krema ekleyin. Üzerine bir miktar ince doğranmış Frenk soğanı serpip servis yapın. Afiyet olsun.
    Dilerseniz, sade bal kabağı çorbasını da deneyebilirsiniz.




  2. The Following 3 Users Say Thank You to Ferha For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •