Çoban Pilavı

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Çoban Pilavı

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Tahsin's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Çoban Pilavı



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Çoban Pilavı Tarifi İçin malzemeler

    • 1 su bardağı Gönen baldo birinç
    • 1 su bardağı pilavlık bulgur
    • Yarım su bardağı yeşil mercimek
    • 1 soğan
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 4 taze soğan
    • 3.5 su bardağı sıcak su
    • Yarım çay bardağı kuş üzümü
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • Yarım demet taze nane
    • Tuz

    Çoban Pilavı Nasıl Yapılır?
    Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Bulgur ve pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün. Yeşil mercimeği bol suyla yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle bir tencereye alın. Haşlandıktan sonra suyunu süzün. Soğanı küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Kıyılmış taze soğan ve suyu ilave edin. Kaynayınca tuz, pirinç, bulgur ve haşlanmış mercimeği ilave edin. Kuş üzümü ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Yüksek ateşte 2 dakika pişirin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. 20 dakika demlendirin. Üzerini taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.




  2. The Following User Says Thank You to Tahsin For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •