Kaç Kişilik
6 kişilikHazırlama Süresi
30 dakikaPişirme Süresi
25 dakika
Şekersiz Kek Tarifi İçin malzemeler
- 10 kuru incir
- 10 kuru kayısı
- 1.5 su bardağı badem
- 1 su bardağı fındık içi
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 rendelenmiş limon kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı şekersiz sürülebilir çikolata
Şekersiz Kek Nasıl Yapılır?
- Kuru incir ve kuru kayısıları yumuşamaları için yaklaşık 5-10 dakika ılık suda bekletin. Suyunu süzüp kağıt havlu ile kurulayın ve küçük küpler şeklinde doğrayın.
- Badem ve fındık içlerini toz haline gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
- Yumurtalar, süt ve rendelenmiş limon kabuğunu geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
- Çırpılmış yumurtalara toz badem, toz fındık, küp doğradığınız kuru meyveler, kabartma tozu, tarçın ve sürülebilir çikolatayı ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız harcı hafif yağlayıp unladığınız kek kalıplarına eşit olarak paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip servis yapın.
Dilerseniz, videolu anlatımıyla düşük kalorili unsuz ve şekersiz kek tarifini de deneyebilirsiniz.