Caponata

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Caponata

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Caponata



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    10 dakika
    Pişirme Süresi
    20 dakika

    Caponata Tarifi İçin malzemeler

    • 100 ml zeytinyağı
    • 3 patlıcan
    • 2 soğan
    • 4 domates
    • 50 gr kuru üzüm
    • 2 yemek kaşığı kapari
    • 4 kereviz sapı (doğranmış)
    • 50 ml su
    • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
    • 5 yemek kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
    • Birkaç dal fesleğen
    • Tuz
    • Karabiber

    Caponata Nasıl Yapılır?
    Patlıcanları 2 cm’lik küpler şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavaya alarak orta ateşte ısıtın. Patlıcanları ekleyip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Patlıcanları tavadan alarak bekletin. Kıyılmış soğanları tavaya ekleyip 5 dakika pişirin. Küp doğranmış domatesleri ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Patlıcanları tekrar tavaya alın. Kapari, kuru üzüm, sirke, su, kereviz sapı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kısık ateşte malzemeler yumuşayıncaya kadar fazla karıştırmadan pişirmeye devam edin. Üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık ve fesleğen yaprakları serpiştirip ılık servis yapın.




  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •