Ağzı Açık

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Ağzı Açık

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Tahsin's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Ağzı Açık



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Ağzı Açık Tarifi İçin malzemeler

    • 6 su bardağı un
    • 2 su bardağı su
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 50 gr tereyağı
    • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
    • 500 gr kıyma
    • 1 yumurta
    • Yarım demet maydanoz

    Ağzı Açık Nasıl Yapılır?

    • Un, tuz ve suyu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 4 parçaya bölün.
    • Her parçayı hazır yufka büyüklüğünde açın. Üzerine ısıtılmış ayçiçeği yağı ve tereyağı karışımını sürün.
    • Yufkaları bohça biçiminde katlayarak tekrar oklavayla açın ve yağlayın. Açtığınız hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın.
    • Kıyma, yumurta ve kıyılmış maydanozu bir kasede karıştırın. Kestiğiniz parçaları ortası kalın kenarları ince olacak şekilde yuvarlak şekilde açın.
    • Ortasına bir miktar harç koyarak hamurun kenarlarını pile şeklinde birbirinin üzerine gelecek şekilde katlayın.
    • Yağladığınız tepsiye aralıklı olarak dizin. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 40 dakika pişirin. Servis yapın.

    Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan kıymalı pide tarifine mutlaka göz atın.




  2. The Following User Says Thank You to Tahsin For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •