Sembusek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Sembusek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Tahsin's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Sembusek



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    20 dakika

    Sembusek Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 250 gr kıyma
    • 1 soğan
    • 1 havuç
    • 1 patates
    • 2 diş sarımsak
    • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kimyon

    Hamur için

    • 225 gr un
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 yumurta
    • 2 yemek kaşığı un

    Kızartmak için

    • Ayçiçek yağı

    Sembusek Nasıl Yapılır?
    Soğanı ince doğrayın. Ayçiçek yağını tavada ısıtıp soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelediğiniz sarımsak, patates ve havucu ekleyerek kavurun. Kıymayı ekleyip bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edin. Hazırladığınız iç harcı soğumaya bırakın. Hamur malzemelerini hafif sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan eşit parçalar bölün. Hamurları 15 cm çapında açın. İçerisine hazırladığınız içten koyarak yarım ay şeklinde kapatın. Ayçiçek yağını tavada ısıtıp börekleri kızartın. Sıcak servis yapın.




Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •