Tam Buğday Unlu Somon Ekmek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Tam Buğday Unlu Somon Ekmek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Aybüke's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Tam Buğday Unlu Somon Ekmek



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    40 dakika

    Tam Buğday Unlu Somon Ekmek Tarifi İçin malzemeler

    • 2,5 su bardağı ılık su
    • 1 paket ekşi maya
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı şeker 
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 2 su bardağı tam buğday unu
    • Aldığı kadar beyaz un

    Üzeri için:

    • Susam
    • Çörek otu
    • Haşhaş

    Tam Buğday Unlu Somon Ekmek Nasıl Yapılır?

    • 2,5 su bardağı ılık suda şeker, tuz ve bir paket maya ile karıştırın.
    • Hamur yoğurma kabında unu alın. ortasını açıp maya karışımlı ılık suyu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
    • Yoğurduğunuz hamuru 1 saat mayalanması için bekletin. Dinlenen hamura ekmek şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
    • Ekmeklerin üzerine un serpip fırça yardımıyla su sürün. Susam, çörek otu ve haşhaş ile üzerini süsleyebilirsiniz.
    • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.

    Ev yapımı pratik ekmek tariflerine sayfamızdan göz atabilirsiniz. Nefis tam buğday unlu ekmek ve Fransız usulü baget ekmek tarifini listenize eklemeyi unutmayın.




  2. The Following User Says Thank You to Aybüke For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •