Dana Kaburga

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Dana Kaburga

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Esengül's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Dana Kaburga



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Dana Kaburga Tarifi İçin malzemeler
    Ön pişirme için:

    • 500 g dana kaburga
    • 1 lt sebze suyu
    • 1 adet havuç
    • 1 adet soğan
    • 1 adet defne yaprağı
    • 1 dal biberiye
    • 1 dal taze kekik
    • 10 adet tane karabiber

    Risotto için:

    • 80 g Arborio pirinç
    • 3 adet kuşkonmaz
    • 40 g soğan
    • 1 diş sarımsak
    • 25 g tereyağı
    • 25 g parmesan peyniri
    • 20 g zeytinyağı
    • 200 ml sebze suyu

    Sunum için:

    • Cherry domates
    • Arpacık soğan
    • 100 ml soya sosu
    • 50 g bal

    Dana Kaburga Nasıl Yapılır?

    • Tencerede kaburga ön pişirme malzemelerini ekleyip 4-5 saat kısık ateşte pişirin. Bir tavada risotto için soğanı ve sarımsağı zeytinyağında soteledikten sonra, Arborio pirincini ekleyip 5 dakika kavurun.
    • Sebze suyunu 3 adımda ekleyip, pirinçler pişmeye yakın haşlanmış kuşkonmaz dilimlerini, tereyağı ve parmesanı ekleyin.
    • Tabağa risottoyu, pişirilen kaburgayı ve bir yerde çektirilen soya sos ve bal ile hazırladığınız sosu kaburganın üzerine koyup, domates ve arpacık soğan ile süsleyip servis yapın.

    Dilerseniz, nefis rosto tarifine de göz atabilirsiniz.




Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •