Cacıklı Arap Köftesi

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Cacıklı Arap Köftesi

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Yeni Üye Demet's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Cacıklı Arap Köftesi



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    15 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Cacıklı Arap Köftesi Tarifi İçin malzemeler
    Köfte için

    • 400 gr çiğ köftelik yağsız kıyma
    • 6 su bardağı köftelik ince bulgur
    • 1 soğan
    • 2 tatlı kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • Yarım tatlı kaşığı yenibahar
    • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
    • 2 su bardağı ılık su
    • 2~3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Cacık için

    • 2 su bardağı süzme yoğurt
    • 5 diş sarımsak
    • 1 demet semizotu
    • 1.5 tatlı kaşığı tuz

    Cacıklı Arap Köftesi Nasıl Yapılır?
    Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Köftelik bulgur, rendelenmiş soğan, yenibahar, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu kenarları yüksek olan bir tepsiye alın. Karışımı yoğururken azar azar 2 su bardağı kadar ılık su ekleyin. Kıymayı ilave edip köfte harcı sakız gibi olana kadar yoğurun. Köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Büyük bir tencerenin yarısına gelecek kadar su ekleyip kaynatın. Köfteleri bir süzgecin içine alıp süzgeci tencerenin üzerine yerleştirin. Süzgecin üzerine bir kapak kapatın. Köfteleri buharda 15-20 dakika pişirin. Köfteleri kırmızı pul biber eklenmiş zeytinyağında çok hafif kızartın. Cacık için, süzme yoğurt, semiz otu yaprakları, kıyılmış sarımsak ve tuzu bir kapta çırpın. Büyük bir servis tabağına cacığı yayın. Üzerine köfteleri ekleyip bekletmeden servis yapın.



Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •