Pırasalı Yumuşak Rulo Börek

Rate This Thread:
Results 1 to 2 of 2

Thread: Pırasalı Yumuşak Rulo Börek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Esengül's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Pırasalı Yumuşak Rulo Börek



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Pırasalı Yumuşak Rulo Börek Tarifi İçin malzemeler
    Hamuru için:

    • 2.5 su bardağı süt
    • 2 yumurta akı (Sarıları üzeri için ayrılacak)
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 paket instant maya
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 6.5-7 su bardağı un

    İçine sürmek için:

    • 125 g eritilmiş tereyağı
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    İç harcı için:

    • 500 g pırasa
    • 100 g kıyma
    • 1 havuç
    • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
    • Tuz

    Üzeri için:

    • 2 yumurta sarısı
    • Susam
    • Çörek otu

    Pırasalı Yumuşak Rulo Börek Nasıl Yapılır?

    • Pırasaları yıkadıktan sonra ince doğrayın. 100 gram kıyma ile 2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya koyun ve ocağın üzerinde kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
    • Üzerine havuç rendesi ilave ederek biraz daha kavurun. Pırasaları ilave edin ve kısık ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
    • Biraz tuz ekleyip karıştırın. Hazırladığınız pırasalı iç harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
    • Tereyağını eritin ve yarım çay bardağı sıvı yağı ilave edip karıştırın. Börek hamurunu hazırlamak için un haricindeki malzemeleri yoğurma kabı içerisinde karıştırın.
    • Elde edilen karışıma azar azar un ilave edin ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
    • Hamuru, mayalanması için bekletmeden 6 eşit parçaya ayırın. Bezelerden ilkini hafif unlu bir zemin üzerinde oklava yardımı ile ince açın. Açılan hamurun üzerine fırça yardımı ile tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürün.
    • Hamurunuzu yağladıktan sonra her yerine pırasalı iç harçtan koyun ve kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın.
    • Elde edilen ruloyu bıçak yardımı ile 2 parmak aralıklarla kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Bütün bezeleri aynı işlemden geçirin.
    • Böreklerin üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün ve arzuya göre susam ile çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Pişen böreği ılık olarak servis yapın.





  2. The Following 2 Users Say Thank You to Esengül For This Useful Post:

  3. Go to Thank YouDownload #2
    Go to Thank You
    Yeni Üye mbey's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    teşekkürler ellerine sağlık....sağolun


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •