Cevizli Tam Tahıllı Ekmek

Rate This Thread:
Results 1 to 2 of 2

Thread: Cevizli Tam Tahıllı Ekmek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Tibet's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Cevizli Tam Tahıllı Ekmek



    Kaç Kişilik
    2 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    40 dakika

    Cevizli Tam Tahıllı Ekmek Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • Yarım paket kuru maya
    • 2 yemek kaşığı bal
    • 195 ml ılık su
    • 300 g tam buğday unu
    • 200 g tam tahıllı buğday unu
    • 2 çay kaşığı tuz
    • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
    • 65 g kıyılmış ceviz içi

    Üzeri için

    • Tam tahıllı buğday unu
    • Su

    Cevizli Tam Tahıllı Ekmek Nasıl Yapılır?
    Maya ve balı bir yoğurma kabına alarak 120 ml ılık suyla karıştırın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın. Kalan su, unlar, tuz, eritilmiş tereyağı ve ceviz içini ekleyin. Pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve hamuru hacmi iki katına çıkıncaya kadar yaklaşık 40 dakika mayalanmaya bırakın. Dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölüp yuvarlak, fazla yassı olmayan somun şekli verin. Somunları yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine keskin bir bıçakla baklava kesikleri atın. Az bir miktar tam tahıllı un serpiştirin. Üzeri bir bezle kapatıp 25 dakika daha mayalanmaya bırakın. Ekmeklerin üzerine su sıkıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan servis yapın. Afiyet olsun.






  2. Go to Thank YouDownload #2
    Go to Thank You
    Yeni Üye Emirhan's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    valla denedim tuturdum galiba tsk ederim


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •