Yoğurtlu İrmik Çorbası

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Yoğurtlu İrmik Çorbası

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Suna's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Yoğurtlu İrmik Çorbası



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    20 dakika

    Yoğurtlu İrmik Çorbası Tarifi İçin malzemeler

    • 250 gr kemikli et
    • 1 soğan
    • 1 kereviz
    • 2-3 dal maydanoz
    • 2 kahve fincanı irmik
    • 6 su bardağı su
    • 1 yumurta
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 1 çay kaşığı nane
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kırmızı toz biber

    Yoğurtlu İrmik Çorbası Nasıl Yapılır?

    • Soğan ve kerevizi soyup 2-3 parçaya kesin. Kemikli eti tencereye alıp 6 bardak su, soğan, kereviz ve maydanozu ilave edin.
    • Kısık ateşte kapağı açık olarak kaynatın. Çorbanın yüzeyinde biriken köpükleri kevgirle alın. Kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Eti bir tabağa alın. 
    • Çorbayı süzgeçten geçirip ayrı bir tencereye alın. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. İrmiği serpip karıştırın.
    • Tuz ve karabiber ekleyin. Etleri kemiklerinden tel tel ayırın ve çorbaya ekleyin. 
    • Yoğurt, yumurta ve 1 kepçe çorba suyunu bir kasede çırpıp kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırarak ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. 
    • Margarini tavada eritip nane ve kırmızı tozbiberi hafif kavurun. Sıcak çorbanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın.

      Afiyet olsun.





Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •