Yumurtalı Erik Yemeği

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Yumurtalı Erik Yemeği

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Tibet's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Yumurtalı Erik Yemeği



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    20 dakika

    Yumurtalı Erik Yemeği Tarifi İçin malzemeler

    • 500 g yeşil erik 
    • 10 adet arpacık soğan
    • 5 adet bebek kabak (Yoksa normal kabak, 4’e bölünmüş)
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
    • 2 yumurta 
    • 1 yemek kaşığı biber salçası 
    • 2.5 su bardağı su 
    • 1 çay kaşığı toz şeker 
    • Tuz
    • 1 çay kaşığı zerdeçal 
    • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 

    Yumurtalı Erik Yemeği Nasıl Yapılır?
    Pratik ve çok lezzetli yumurtalı erik yemeği

    • Kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. 
    • Soğanların üzerine önceden çatalla çırptığınız yumurtaları ilave edin. Birkaç dakika kavurun. 
    • Erikleri ekleyin, 3-4 dakika kavurmaya devam edin. 
    • Salçayı, bütün olarak attığınız bebek kabaklarını, suyu ve şekeri ekleyin. Yüksek ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. Yarım saat pişirin. Erikli yemek piştikten sonra ocaktan alın. Soğuyunca üzerine ince kıyılmış dereotu serpip servis yapın.

    Enfes kuru erik yahnisi tarifi için tıklayın





Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •