Yaban Mersinli Mor Pilav

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Yaban Mersinli Mor Pilav

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Yeni Üye Demet's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Yaban Mersinli Mor Pilav



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    10 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Yaban Mersinli Mor Pilav Tarifi İçin malzemeler

    • 250 g incik eti
    • Yarım mor lahana
    • 2 su bardağı pirinç
    • 2 su bardağı mor lahana suyu
    • 1 su bardağı et suyu
    • 1 çay bardağı kabuksuz badem
    • 1/2 çay bardağı Antep fıstığı içi (Süsleme için)
    • 1/2 çay bardağı yaban mersini
    • 3.5 yemek kaşığı sadeyağ (veya tereyağı)
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    Yaban Mersinli Mor Pilav Nasıl Yapılır?

    • Pirinci üstünü kaplayacak şekilde su ile 20 dakika dinlenmeye bırakın. 
    • İncik etini düdüklü tencerede 25 dakika pişirin. 
    • Mor lahanayı ikiye bölerek bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave ederek haşlayın. Mor lahana suyunu bir kaba alın.
    • Pilav tenceresinde erittiğiniz sadeyağa bademleri ekleyerek kavurun. Suyunu süzdüğünüz pirinci tencereye ilave ederek 3 dakika kavurun.
    • Daha sonra 2 su bardağı mor lahana suyunu ve 1 su bardağı et suyunu ekleyin. Yüksek ateşte kaynamaya başlayana kadar pişirin.
    • Kaynadıktan sonra tuzu ekleyerek kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pilav piştikten sonra üzerini kalın bir örtü ile kapatıp 20 dakika dinlendirin. 
    • Servis etmeden önce dittiğiniz incik eti, sadeyağda kavurduğunuz yaban mersinleri ve Antep fıstığı içi ile pilavınızı süsleyin. Afiyet olsun.





Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •