Wellington Usulü Bonfile

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Wellington Usulü Bonfile

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Alpay's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Wellington Usulü Bonfile



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    40 dakika

    Wellington Usulü Bonfile Tarifi İçin malzemeler

    • 1 büyük parça bütün bonfile
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı bal
    • 1 yemek kaşığı soya sosu
    • 1 çay kaşığı kekik
    • Tuz
    • Karabiber
    • 4~5 diş sarımsak
    • 3 milföy hamuru
    • 1 yumurta sarısı

    Wellington Usulü Bonfile Nasıl Yapılır?

    • Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bonfileyi pişirmeden önce bıçakla 4-5 yerinden ufak kesikler açın ve içlerine kabukları soyulmuş sarımsakları yerleştirin.
    • Zeytinyağı, bal, soya sosu, kekik, tuz ve biberi bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu bonfilenin her yerine sürün.
    • Döküm bir tavayı iyice ısıtın ve yüksek ateşte bonfileyi çevirerek her tarafının renk değiştirmesini sağlayın (bu işlem bonfilenin daha sonraki pişme aşamasında suyunu kaybetmemesini ve karamelize lezzetinde olmasını sağlar).
    • Bonfileyi bir tabağa alıp ılınması için bekletin. Milföy hamurlarını hafif unlanmış zeminde merdane ile açıp inceltin ve bonfilenin her tarafını kapatacak şekilde sarın.
    • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ek yeri alta gelecek şekilde yerleştirin. Artan hamur parçalarıyla figürler yapıp üzerine yapıştırın.
    • Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.





Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •