Patatesli Çanak Köfte

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Patatesli Çanak Köfte

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Rabia's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Patatesli Çanak Köfte



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    10 dakika
    Pişirme Süresi
    10 dakika

    Patatesli Çanak Köfte Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 500~600 gr köftelik kıyma
    • 1 orta boy soğan
    • 1 diş sarımsak
    • Tuz kimyon

    Patates salatası için

    • 500 gr patates
    • 2 diş sarımsak
    • 1 dal taze biberiye
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Tuz
    • Kimyon
    • Karabiber
    • Kırmızı pul biber

    Patatesli Çanak Köfte Nasıl Yapılır?
    Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğanı, havanda ezilmiş sarımsağı, tuzu ve kimyonu ekleyin. Yoğurup mandalina büyüklüğünde bir parça koparın. Köfte hamurlarının sığacağı şekilde ısıya dayanıklı küçük kek kalıplarının içine yerleştirin. Elinizle bastırarak çukur bir kase şeklini verin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Patateslerin kabuğunu soyup küp halinde kesin. Hafif sert kalacak şekilde haşlayın. Sarımsakları 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte havanda iyice ezin. Tuzu ve baharatını ekleyip karıştırın. Patatesler haşlanınca süzün ve hemen sosu ekleyin. Kıyma kaselerinin içine paylaştırın. İsteğe göre kiraz domates ve taze kekikle süsleyerek sıcak servis yapın.
    Zengin besin değerleriyle sunulan garnitürlü çanak köfte tarifini de notlarınız arasına ekleyin.




Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •