Kefirli Sütlaç

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Kefirli Sütlaç

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Tahsin's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Kefirli Sütlaç



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    -
    Pişirme Süresi
    -

    Kefirli Sütlaç Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 1 su bardağı pirinç
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • 500 ml kefir
    • 1 çay bardağı krema
    • 750 ml süt
    • 1 su bardağı toz şeker

    Üzeri için

    • Frambuaz
    • Böğürtlen
    • Nane

    Servis için

    • Dondurma

    Kefirli Sütlaç Nasıl Yapılır?
    Pirinci hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün. Nişastayı bir su bardağı kadar sütle açın. Kefir, krema, kalan süt ve toz şekeri bir tencereye alın. Ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca sütlü nişastayı ilave edip kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip buzdolabına alın ve iki saat dinlendirin. Üzerini böğürtlen, frambuaz ve nane ile süsleyin. Dondurma ile servis yapın.




  2. The Following User Says Thank You to Tahsin For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •