Buğdaylı Yaz Çorbası

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Buğdaylı Yaz Çorbası

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Suna's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Buğdaylı Yaz Çorbası



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    -
    Pişirme Süresi
    -

    Buğdaylı Yaz Çorbası Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 1 su bardağı haşlanmış dövme buğday
    • Yarım su bardağı şeker fasulye
    • 5 su bardağı yoğurt
    • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    • Tuz
    • Kuru ya da taze nane

    Üzeri için

    • Kuru nane

    Buğdaylı Yaz Çorbası Nasıl Yapılır?
    Buğdayı ve fasulyeyi ayrı kaplarda bir gece suda bekletin. Ertesi gün buğday ve fasulyenin suyunu süzüp tencerelerde yumuşayıncaya kadar üzerlerini geçecek kadar suyla birlikte haşlayın. Taneleri süzüp sularını saklayın. Derin bir kasede yoğurt ve zeytinyağını iyice çırpın. Buğday, fasulye, tuz, kuru veya kıyılmış taze naneyi ekleyip karıştırın. Boza kıvamında olana kadar haşlama sularından ekleyin. Üzerine kuru nane serpip servis yapın.




Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •