Kaç Kişilik
6 kişilikHazırlama Süresi
-Pişirme Süresi
-
Buğdaylı Yaz Çorbası Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış dövme buğday
- Yarım su bardağı şeker fasulye
- 5 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Tuz
- Kuru ya da taze nane
Üzeri için
- Kuru nane
Buğdaylı Yaz Çorbası Nasıl Yapılır?
Buğdayı ve fasulyeyi ayrı kaplarda bir gece suda bekletin. Ertesi gün buğday ve fasulyenin suyunu süzüp tencerelerde yumuşayıncaya kadar üzerlerini geçecek kadar suyla birlikte haşlayın. Taneleri süzüp sularını saklayın. Derin bir kasede yoğurt ve zeytinyağını iyice çırpın. Buğday, fasulye, tuz, kuru veya kıyılmış taze naneyi ekleyip karıştırın. Boza kıvamında olana kadar haşlama sularından ekleyin. Üzerine kuru nane serpip servis yapın.